Riverside, Cambridge

Location: Cambridge

Type: Domestic

Budget: Undisclosed

Date:  August 2017

Photo credits: Calum Campbell

We were commissioned by a Cambridge-based ceramicist to design  a building of two parts. The first is an extension to an existing late Victorian end-terrace house to open-up the ground floor and provide a family kitchen and living area. The second part is a new garden ceramics studio. 

The design is a call-and-return between the two structures with the larch-clad facades reflecting each other across the garden. 

The project's location in Cambridge meant that it was subject to possible flooding and Mike Tuck Studio worked with the planners, building control and contractor to implement flood mitigation measures. 

Riverside Night
Riverside Night

Riverside Garden View
Riverside Garden View

Riverside Axo
Riverside Axo

Riverside Night
Riverside Night

1/7